ARGONE: „Nem szeretek tehetségeket elkallódni hagyni”

2022. augusztus 02. 11:53 - Girlinthemirror_music

Az ARGONE néven alkotó Nemes Attila 2014-ben kezdett ismerkedni az elektronikus zenével, és azóta hosszú utat járt be: foglalkozott rádióműsor-szerkesztéssel, városi rendezvények hangosításával, szoros kapcsolatot alakított ki a Wasp Record kiadóval, 2021-ben pedig szerzői kiadásban jelentette meg első nagylemezét, az Unusual Rhapsodyt, amelyen számos kiváló énekessel dolgozott együtt szerte Európából. Augusztus 12-én először mutatja be az együttessé bővült projektjét Budapesten, amelyben Fájer Sára énekel, és Körtvélyes Patrik gitározik. Ebben az interjúban arról kérdeztem őket, hogyan alakult meg az élő formáció, milyen a szombathelyi zenei élet, és mivel készülnek az augusztusi fellépésre.

izeee_1_of_1.jpg

Tovább

Arulei: „A koncepció vezet”

2022. július 16. 11:00 - Girlinthemirror_music

Az Arulei néven tevékenykedő Rebecca Galfalvi több hangszeren játszó előadóművész, filmzeneszerző és producer. Számos műfajból inspirálódik, de főleg vonósokra, zongorára ír, valamint elektronikus zenét szerez. Keleti és afrikai zenei tanulmányai, valamint egy cyberpunk együttes után saját szólóprojektbe kezdett Budapesten: az első Beats Before Midnight estre két hegedűvel, looper pedállal és élő elektronikával készül. Ismerjétek meg Aruleit ebből az interjúból!

arulei.png

Tovább

Nick Jacobs: Nem szabad csak a szerencsére hagyatkozni

2022. június 30. 07:51 - Girlinthemirror_music

Nick Jacobs számos zenei műfajjal kísérletezett már, de a chill popzenében találta meg a szenvedélyét, amelyen a brit pop, az akusztikus énekes/dalszerző, a lo-fi és az R&B hatásai érződnek. 2018-ban Donavon Frankenreiter előzenekaraként lépett fel németországi turnéján Emmi Kinggel, de játszott már több együttesben is. Augusztusban szólóprojektjével érkezik Budapestre, és megkérdeztük, mik a tervei a műsorral kapcsolatban!

amazon.jpg

Tovább

Puzzls: Brassón innen, Dunán túl

2022. június 22. 12:04 - Girlinthemirror_music

Első esténk R&B/indie fellépője Barabás Réka, művésznevén Puzzls, filmes végzettségű énekes-dalszerző. Egzisztenciális témákról, a szerelemről, a szorongásról és olyan témákról ír, amelyeket személyes élményekből és hétköznapi történetekből merít. Dalait leadta már a BBC és a Petőfi rádió, a Spotify-on már több, mint egymillióan hallották Sweet Dreams című feldolgozását, és most készen áll arra, hogy Budapesten is megmutassa nekünk sokoldalú zenei világát.

photo_4.png

Tovább

Hamarosan érkezik az első Beats Before Midnight

2022. június 17. 08:43 - Girlinthemirror_music

beats_before_tixa_1.jpg

Új zenei eseménysorozat indul Budapesten Beats Before Midnight, avagy Éjfél előtti ritmusok néven – az első alkalmát a Három Hollóban rendezik meg. A Beats Before Midnight egy olyan új kezdeményezés, amely a magyar zenei szcéna elektronikus és indie zenészeinek biztosít fellépési lehetőséget.

Tovább

„Mi lett volna, ha”

2022. március 25. 09:41 - Girlinthemirror_music

Girl in the mirror & Emily McNally – Lonely

A Lonely arról szól, hogy néha mennyire elsöprő érzés a magány. Kétségbeesetten próbálsz megszabadulni ettől az érzéstől, de különböző fokozatokban jön elő: „mi lett volna, ha” gondolatokban vergődsz, túlelemzed, amit teszel, jeleket kérsz az univerzumtól. Bár a 2020-as lezárások kezdetén született a dalszöveg, ezen túllépve mindenkinek szól, aki magányosnak és elveszettnek érzi magát az emberi kapcsolatok keresése közben. A dal elején a zongora meghitt, meditatív hangulatot teremt, míg később a dobok szívdobbanásszerűen, felemelően megadják a dal lüktetését.

Íme: Girl in the mirror & Emily McNally – Lonely

Tovább
süti beállítások módosítása